Vertaisohjaajan ja vapaaehtoisen jaksaminen

Vertaisohjaajan ja vapaaehtoisen jaksaminen

Yhdistyksissä on tärkeää pitää huolta vertaisohjaajien ja muiden vapaaehtoisten jaksamisesta ja työnohjauksesta. Myös vapaaehtoisen itse täytyy pitää rajoistaan kiinni ja määritellä vapaaehtoistyön reunaehdot elämässään. Kaikkien etu on, että vapaaehtoinen jaksaa tehdä hänen vastuullaan olevat tehtävät ja että hän jaksaa myös mahdollisuuksiensa mukaan kouluttautua yhdistyksen tuella. Yhdistys saa sitoutuneemman ja luotettavan vapaaehtoisen. Vapaaehtoinen saa tukea jaksamiseensa ja tuntee itsensä hyödylliseksija tärkeäksi osaksi yhteisöä, joka pitää hänestä huolta. 

Ajatuksemme jaksamisesta ja sen tukemisesta voisi kiteyttää seuraavaan, vapaasti tulostettavissa olevaan huoneentauluun: 

Vertaisohjaajan ja vapaaehtoisen huoneentaulu

Alla olevasta linkistä pääset Vapaaehtoisen kuntokartoitus -kyselyyn, jonka on tarkoitus auttaa sinua pohtimaan omaa jaksamistasi vapaaehtoistyössä ja arvioimaan tämän hetkisen työmääräsi mielekkyyttä. Vaikka kyselyn tulokset ovat suuntaa antavia, voit halutessasi käyttää tuloksia myös keskustelun pohjana yhdistyksessäsi tekemästäsi työpanoksesta. 

Vapaaehtoisen kuntokartoitus

Yhteistyössä 

veikkaus_logo.png  69efa86c-mtkl_jasenyhdistys_logo.png

leader.jpg

  sivis.png

Toimintamme

lähtökohtina ovat  tasa-arvoisuus, vertaistuki ja kokemusasiantuntemus.

Jokaisella on oikeus mielen hyvinvointiin.

Olemme

Outokummun, Polvijärven ja Liperin alueen mielenterveyskuntoutujien edunvalvontajärjestö.

Olemme verkottuneet paikallisesti, alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

 

VÄLKE RY

Kuvernöörinkatu 1
83500 OUTOKUMPU

050 363 5534
petri@valkery.fi